• Семейно консултиране на деца и родители

 • Подобряване на отношенията

  Ако имате усещането, че вашето дете се нуждае от помощ, но не желае да получи тази помощ от Вас – родителите, вие можете да предразположите своето дете за работа със специалист.  Няколко прости стъпки. мога да ви помогнат:

  • поговорете с детето за това, че психолога - не е човек, който ще открие и поправи неговите недостатъци, а този, които може да помогне за това да се развиваме и ефективно да решаваме текущите задачи. Както бизнес консултанта помага на ръководителят на фирмата, за намирането на нови пътища за развитие.
  • предложете избор на детето, нека само да избере на кого е готово да се довери.
 • Кога да потърся психологична помощ

  Консултацията за майките на сложни деца е полезна тогава, когато се колебаете как точно да се държите с вашето дете или чувствате, че понякога се държите противоречиво. Възвръщането на самообладанието  е много важно не само за вас, но и за това да можете да се ориентирате в действията си към вашето дете.

 • Психолог за вашето дете

  1. Ако вашето дете се е сблъскало с травмиращо събитие (например, смърт на близък човек), психолога може да му помогне в преживяването на тази загуба, да възстанови психичният свят на детето.
  2. Ако, наблюдавайки своето дете, изпитвате опасения (прекалена затвореност, чести неуспехи, слаб контрол на емоциите, агресивност), то вие можете да го предразположите към сътрудничество с психолог.
  3. Ако забелязвате в детето странности, в съчетание с нисък успех и лоша социална адаптация, се постарайте да не плашите детето със своите догадки, изключително важно е да не формирате несправедливи опасения от рода "нещо не съм наред". Всички, дори и негативните особености в развитието, имат свойството да се преодоляват при навременно откриване на причините и създаване на по-благоприятни условия. Ролята на психолога е да ви упъти най-правилно в създаване на тези благоприятни условия.